regtech-leaddeveloper-2

Ohjelmistokehittäjä toteuttamassa unelmaansa

Arafat Mollik on innovatiivinen ohjelmistokehittäjä ja Regtechin nuorin työntekijä, jolla on kunnianhimoinen tavoite: elää täysipainoista elämää ja muuttaa maailmaa datan avulla. Regtechillä hän käyttää taitojaan kehittääkseen tehokkaita digitaalisia ratkaisuja pankkialalle. Hyvä työ- ja yksityiselämän tasapaino mahdollistaa ammatillisen kasvun, samalla kun aikaa jää myös muuhun elämään, kuten matkailuun ja kuvaamiseen.

Lapsena Arafatia kiehtoi arvoitusten ratkaiseminen ja tietokonepelit, kuten Tekken ja Super Mario, ja hän ymmärsi varhain, ettei bisneshenkisen perheen viitoittama tie Bangladeshissa olisi hänen juttunsa. Ensimmäiset kokemukset koodaamisesta ja ohjelmoinnista antoivat lähes euforisen tunteen.

“Ohjelmoinnissa, pelaamisessa ja ihmiselämässä on jotain yhteistä – se, että olet aina ratkaisemassa jonkinlaista ongelmaa. Peliä pelatessa yrität keksiä, miten voittaa pahikset, ja ohjelmointityössä pyrit löytämään keinoja, joilla luoda toiminnallisuuksia tietyn ongelman ratkaisemiseksi”, Arafat selittää.

Muutosta tekemässä

Työ Regtechin ohjelmistokehittäjänä mahdollistaa Arafatille myös hänen suurimman unelmansa tavoittelun – sen, että voi muuttaa asioita koodaamalla ja ohjelmoimalla ­– sekä kasvaa ammatillisesti tekemällä töitä yhdelle asiakkaalle, eli Svea Bankille.

“Olemme nopeasti kasvava yritys, ja Svean organisaatioon kuuluminen tuo meille turvaa. Jos Regtech kasvaa jatkossa riittävästi, uskon, että meillä on todellinen mahdollisuus vaikuttaa pankkialaan. Muutoksen aikaansaaminen on tärkein ammatillinen tavoitteeni riippumatta siitä, millä alalla työskentelen”, Arafat sanoo.

Please do disturb

Eniten Arafatia motivoi Regtechillä työkulttuuri ja tiimityö. Hän nauttii yrityksen aktiivisesta virkistystoiminnasta ja yhteisestä tekemisestä työkavereiden kanssa työajan ulkopuolella, mutta arvostaa myös työyhteisössä kokemaansa vuorovaikutusta ja ammatillista tukea. Vaikka etätöitä on mahdollista tehdä, Arafat viettää lähes kaiken työaikansa toimistolla Vaasassa.

regtech-arafat_mollik

“Teen joka projektissa yhteistyötä vähintään yhden työkaverin kanssa. Vastuun jakaminen on tehokkaampaa ja paineita on vähemmän kuin yksin työskennellessä. Minulle tärkeä ja opettava kokemus on myös se, miten puhumme ja kommunikoimme avoimesti keskenämme. Työpöydälläni on kyltti, jossa lukee Please DO disturb”, Arafat kertoo hymyillen.

Joustavuus opettaa vastuuta

Kaikilla Regtechin työntekijöillä on omat erityiset tehtävänsä ja tiimit keskittyvät yleensä yhteen projektiin kerrallaan.

“Täällä saan keskittyä siihen, minkä osaan parhaiten. Työ on hyvin erilaista, kuin kolmatta osapuolta palvelevalla ohjelmistokonsultilla, jolla on yhtä aikaa monia projekteja ja asiakaskontakteja. Tein sitä valmistumisen jälkeen, mutta hektinen työ ei jättänyt tilaa omalle kehitykselle. Siksi on hienoa, että Regtech tarjoaa stressittömän työympäristön ja joustoa, mikä opettaa meille myös vastuun kantamista.”

Silmää oikeudenmukaisuudelle ja kauneudelle

Arafat hyödyntää työssään myös toista erityiskykyään, visuaalista silmää, kun hän kehittää käyttäjäystävällisiä käyttöliittymiä front-endin kautta. Asuessaan Bangladeshissa Arafat käytti lahjaansa tehdäkseen videoita, jotka nostivat esiin vaikeita sosiaali- ja ympäristöongelmia, mutta viime aikoina kuvaaminen on muuttunut vapaa-ajan harrastukseksi. Arafat tekee videoblogeja matkoiltaan, sillä hän haluaa jakaa muille kokemuksiaan eri maiden ja kaupunkien ainutlaatuisista piirteistä.

“On virkistävää matkustaa ja löytää kauneutta eri maista ja kulttuureista. Uskon, että ihmiset ovat taipuvaisia muuttamaan käsityksiään, ja videot voivat rohkaista siihen muutokseen.”

Onnellisuutta ja tasapainoa  

Mutta miten Arafat päätyi töihin Suomeen ja Vaasaan Regtechille? Monet samankaltaisen taustan omaavat nuoret haaveilevat työstä ulkomailla, mutta Arafatin maavalinta ei ollut se kaikkein tavallisin. Se osoittautui kuitenkin täydelliseksi ratkaisuksi hänen kannaltaan.

“Pietarsaaressa asuva setäni kertoi minulle, että Suomi on yksi turvallisimmista maista, jossa ihmisillä on työ ja vapaa-aikaa hyvin tasapainossa. Lisäksi suomalaisten sanotaan olevan maailman onnellisinta kansaa, joten suomalainen elämäntapa kiinnosti minua.”

Tällä tiedolla Arafat päätti hakea Vaasan ammattikorkeakouluun päästäkseen toteuttamaan unelmaansa ja opiskellakseen ohjelmistokehittäjäksi. Opintojen ja opiskelijaelämän kautta syntyi myös tunneside Vaasaan. Arafat on huomannut, että Vaasa on yksi harvoista Suomen kaupungeista, joissa kielten ja kulttuurien moninaisuus todella näkyy. Tunneside oli myös syy, joka veti Arafatin takaisin Vaasaan keväällä 2022, vuosi valmistumisen ja Helsinkiin muuton jälkeen.

“Helsingissä aloin aika pian selvittää, miten voisin palata Vaasaan ja saada hyvän työn. Löysin monia mahdollisuuksia, ja Regtech oli minulle paras vaihtoehto.”

Jakaa tämä uutinen

Liittyviä uutisia.