rechtech-mathias_office

Verkkokauppa-ajattelusta innovaatioita rahoitukseen

Vuodesta 2021 RegTechin IT-päällikkönä toiminut Mathias Söderholm on iloinen löydettyään paikan, jossa hän paitsi pääsee käyttämään tietotekniikkaosaamistaan laajasti, myös tuntee olonsa kotoisaksi. Päätös siirtyä verkkokaupasta rahoitusalalle oli lopulta helppo: ”Uskon, että voin todella auttaa hyödyntämään RegTechin kasvupotentiaalin.”

15 IT-alalla vietetyn vuoden aikana Mathiaksella on ollut monia erilaisia rooleja verkkokaupan ratkaisuihin erikoistuneissa yrityksissä. Hän on saanut arvokasta tietoa erilaisista työkulttuureista ja yrityshierarkioista työskenneltyään useita vuosia kehittäjä- ja ratkaisuarkkitehtina ohjelmisto- ja palveluyrityksessä, pari vuotta teknisenä projektipäällikkönä startup-maailmassa ja viimeisimpänä digi- ja verkkokaupan johtajana perheyrityksessä. Kokemuksensa myötä hän arvostaa entistä enemmän RegTechin mutkatonta kulttuuria ja matalaa hierarkiaa. 

”Sopivan kokoinen organisaatiomme koostuu ammattilaisista, joiden erilainen osaaminen täydentää ja tukee toisiaan. Kompaktissa tiimissä viestintä pysyy avoimena, mikä puolestaan tekee päätöksenteosta tehokasta. Tämä tarkoittaa, että voimme käynnistää uusia projekteja nopeammin ja työskennellä joustavasti.”

Mathias on myös erittäin tyytyväinen RegTechin yhteistyöhön omistajansa Svea Bankin kanssa. 

”Emme kilpaile Svean IT-osaston kanssa. Sen sijaan teemme yhteistyötä eri liiketoimintasegmenttien kanssa kehittääksemme koko organisaation laajuisia ratkaisuja ja sovelluksia, jotka helpottavat Svean ja sen asiakkaiden elämää sekä Suomessa että Ruotsissa. Määritämme kuitenkin itse toimintatapamme ja pystymme muutenkin hoitamaan toimintaamme melko itsenäisesti.”

rechtech-mathias_office2

Maiden välinen jäänmurtaja

RegTechin IT-päällikkönä Mathiaksella on tässä kaikessa kaksoisrooli. Hän työskentelee sekä Svean että RegTechin tiimien kanssa. Ei siis ihme, että hän nimeää monipuolisuuden yhdeksi työnsä parhaista puolista. 

”Tehtäväni on varmistaa, ettei mikään estä kehittäjiemme luovaa työtä. Kuuntelen heidän toiveitaan ja tarjoan tarvittaessa teknistä apua. Lisäksi toimin linkkinä Svean suuntaan ja pidän huolta avoimesta keskusteluyhteydestä sekä viestinnän selkeydestä, riippumatta siitä, kuinka monimutkaisista teknisistä yksityiskohdista on kyse.”

Kiitos RegTechin toimintamallin ja Mathiaksen määrätietoisen asenteen, luottamus kahden toimijan välillä on entistä lujempaa.

”Vaikka RegTech onkin pieni osa suurta yritystä, olemme silti saavuttaneet luottamuksen: projektimme etenevät ja viestintä toimii. Olemme kuin pieni jäänmurtaja Suomen ja Ruotsin Sveojen välillä”, Mathias sanoo hymyillen.

Luova ongelmanratkaisu kiehtoo

Työ RegTechillä on myös henkilökohtaisesti inspiroiva haaste entiselle verkkokaupan kehittäjälle.

”Rahoitusalalla meidän on pidettävä kiinni toimiviksi todistetuista ja luotettavista tekniikoista, joten aina ei voi valita uusinta trendiä kuten muilla tekniikan aloilla ehkä voi. Itse uskon, ettei innovatiivisuus ja luovuus välttämättä vaadi edes aina huipputeknologiaa. Se kuinka pitkälle voimme venyttää rajoja ja soveltaa verkkokauppaa rahoituksessa on mielestäni todella kiehtovaa”, Mathias sanoo. Lisäksi hän kokee, että hänellä on paljon annettavaa RegTechin oman tuotteen, interaktiivisen laskutuksen, jatkokehitykselle.

Tunnelma katossa ja katto korkealla

Vaikka Mathiaksella onkin monta rautaa tulessa työelämässä, pitää hän silti huolta työn ja vapaa-ajan tasapainosta, muun muassa lenkkeilemällä Vaasan rantaviivaa pitkin. Vapaa-aikaa vauhdittavat myös Mathiaksen kaksi lasta Esther, 6, ja Wilmer, 8. Perheen koti sijaitsee Vaasan keskustassa, jossa on etunsa, sillä RegTechin toimistolle on vain kymmenen minuutin kävelymatka. Mathias onkin tuttu näky toimistolla, jossa hänen sanojensa mukaan tunnelma on katossa, katto on korkealla ja luovuus ja oppiminen kukoistavat stressin ja kiireen sijaan. 

”Pandemian aikaan vietin kuusi kuukautta putkeen etätöissä ja kaipasin todella työkavereitani. Vaikka olemme kaikki hyvin erilaisia ammatillisilta, kulttuurisilta ja henkilökohtaisilta taustoiltamme, samanlainen huumorintaju yhdistää. Kielimuurikaan ei tule vastaan, sillä olemme aina toistemme tukena sekä chatissä että livenä.”

Ilmapiirin ylläpito onkin tärkeässä roolissa, kun Mathias rekrytoi uusia ammattilaisia RegTechin kasvaviin tiimeihin Vaasaan. 

”Emme koskaan valitse ihmisiä pelkästään heidän teknisten taitojensa perusteella kiinnittämättä huomiota persoonaan. Meillä RegTechillä jokainen saa valita omat työskentelytapansa ja olla oma itsensä.”

Jakaa tämä uutinen

Liittyviä uutisia.