Vain mielikuvitus on rajana

Christina Koivula on yksi Regtechin perustajista ja yrityksen operatiiviinen johtaja. Ajatus yrityksen perustamisesta heräsi, kun Christina ja hänen entiset kollegansa huomasivat vahvuuksiensa täydentävän toisiaan. Heillä oli myös selvä visio siitä, miten asiakkaita voisi auttaa sähköisten palvelujen kehityksessä – ja mikä tärkeintä, heillä oli kivaa yhdessä.

”Kaikki muuttuu paremmaksi, kun on hauskaa, myös työ”, sanoo Christina, jonka mielestä Regtechin kuuluu olla työpaikka, jossa ihmisillä on kivaa yhdessä. Viihtyisä toimisto Vaasan keskustassa on kuin tehty rentoon yhdessäoloon. Christina iloitsee, että koko työporukka voi jälleen viihtyä yhdessä toimistolla.

”Pandemiavuosien jälkeen emme ole tarvinneet mitään erityistoimenpiteitä, joilla väki saataisiin houkuteltua takaisin toimistolle. Niin on vain käynyt, että kaikki ovat täällä”.

Christina näkee pelkkiä etuja siinä, että ihmiset tapaavat toisiaan livenä, etenkin kun uudet työntekijät halutaan saada kunnolla kotiutumaan työyhteisöön Regtechillä tehdään jatkuvasti aktiivista tiiminrakennustyötä, jotta uudet työntekijät pääsevät kunnolla mukaan, ja myös siksi, että Vaasan tiimi oppisi tuntemaan paremmin Svean yhteyshenkilöt sekä Suomessa että Ruotsissa.

”Usein tiimiaktiviteeteissa jonkun on mentävä hieman oman mukavuusalueensa ulkopuolelle, mutta juuri sellaiset asiat vahvistavat tiimiin yhteishenkeä ja auttavat tuntemaan työkaverin ihan eri tavalla kuin kahvitauolla jutellessa.”

Yksilöllisiä vahvuuksia hyödynnetään

Työyhteisön kehittämisessä pyritään Christinan mukaan myös siihen, että jokainen tuntisi olonsa niin hyväksi, että uskaltaisi kokeilla oman osaamisen ja myös toisten osaamisen rajoja. Innovatiivisella työpaikalla on tärkeää, että jokaisen yksilölliset vahvuudet hyödynnetään, myös niiden, jotka eivät kuulu tiettyyn projektitiimiin. Ulkopuolisen esittämä kysymys ”Miksi ette tee näin?” voi olla juuri se, mikä tarvitaan, jotta idea lähtee kunnolla lentoon.

”Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana. Sekä täällä Regtechillä että Svealla tuntuu aidosti siltä, että jokaisella on mahdollisuus muokata oma työ ja projektit siihen suuntaan, kuin itse haluaa”.

Henkilökunnan hyvinvointi ja kehitys ovat etusijalla

Henkilökunnan hyvinvointi ja mahdollisuudet henkilökohtaiseen kehitykseen ovat Christinalle sydämen asia. Regtechillä on esimerkiksi jokaiselle työntekijälle korvamerkitty vuotuinen koulutusbudjetti, jota kukin saa käyttää toivomaansa koulutukseen. ”Eikä koulutuksen tarvitse olla Java-ohjelmointia tai vastaavaa, vaan kyse voi yhtä hyvin olla vaikka mentaalivalmennuskurssista.”

Christina osallistuu itse sekä projektityöhön että workshoppeihin, mutta hallintovastaavana hän ei aina ehdi osallistumaan projektityöhön niin aktiivisesti kuin haluaisi. Todellisena organisoinnin mestarina Christina kuitenkin rakastaa paperitöitä ja on tietoinen siitä, että hänen vahvuuksiaan käytetään oikeisiin asioihin.

”Lisäksi olen vuosien varrella saanut kouluttautua rahoitusalan lakien ja asetusten noudattamiseen (compliance), ja aihe on mielestäni todella kiinnostava. Rahoitusala on luonteeltaan kansainvälinen, ja tämä on erittäin tärkeä osaamisalue; asiakkaamme tarvitsevat usein apua sen tarkistamiseen, että he noudattavat oikeita määräyksiä, etenkin, jos heillä on toimintaa EU:n ulkopuolella.”

Hevoset tuovat terveellistä tasapainoa

Christinan kaksi tytärtä, 18-vuotias Kine ja 12-vuotias Nova, eivät ymmärrä, miten äiti voi nauttia paperien kääntelemisestä toimistossa. ”Satun vain tykkäämään työstä, joka on muiden mielestä tylsää, ja hyvä niin”, Christina sanoo hymyillen.

Toisaalta Christinan taustasta löytyy myös yhteneväisyyksiä vanhemman tyttären kiinnostuksen kohteisiin. Tytär käy nyt ratsastuslukiota Ruotsissa, ja Christinan perheessä hevoset ovat aina olleet ”se juttu”. ”Itse asiassa vanhempani tapasivat toisensa ratsastuskilpailuissa, ja perheelläni on aina ollut hevosia.”

Tallityöt tuovat Christinan vapaa-aikaan tarvittavaa tasapainoa ja vastapainoa työelämälle. Tallilla hän ei halua eikä edes voi miettiä budjetteja tai GDPR-asioita. Koska Christina viettää enimmän osan vapaa-ajastaan tallilla, ja hänen aviomiehensäkin on yksityisyrittäjä, ei muille vapaa-ajan harrastuksille jää juuri aikaa. Perhe yrittää kuitenkin löytää aikaa yhteisille matkoille silloin tällöin.

”Matkakohde saisi mieluiten olla niin eksoottinen, että siellä ei 4G-verkko toimi – minulle se on todellista laatuaikaa”, Christina toteaa nauraen.

Jakaa tämä uutinen

Liittyviä uutisia.